Tulevaisuus*tislaamo 2022

Steinerkasvatuksen liitto haastaa kuvittelemaan toivottavaa tulevaisuutta!   Tänä syksynä on aloitettu tulevaisuustyöskentely, jonka seuraavana etappina on kutsuvierastilaisuus 2.11. Snellman-korkeakoulussa.  

Lue lisää »

Maailman opettajapäivät 2023

Huhtikuussa 2023 järjestetään 11. kerran Goetheanumin pedagogisen osaston maailman steineropettajien konferenssi.   Maailmanlaajuisesti opettajille ja kasvattajille suunnatun konferenssin teemana on:

Lue lisää »

Apua Ukrainaan

Hyvät steinerkasvatuksen parissa toimivat!

Ukrainan sodan alettua steinerpedagogiset yhteisöt kautta maailman ovat ryhtyneet erilaisiin toimiin auttaakseen ukrainalaisia kollegoita, steinerkouluperheitä ja lapsia. Apua on tullut kaikkialta!

 

Steinerkoulujen Euroopan neuvosto ECSWE on tukenut työssä Freunde der Erziehungskunstia, joka on hoitanut suurimman osan käytännön toimista. Niitä ovat olleet mm. majoituksen ja koulunkäynnin järjestäminen steinerkoulujen perheille ja lapsille, kriisipedagogiikan tarjoaminen paossa oleville lapsille ja ukrainalaisten opettajien kouluttaminen kriisipedagogiikassa, jotta he voivat käyttää sitä työssään. On maksettu ukrainalaisten koulujen kiinteitä kustannuksia ja annettu tukea myös eräille naapurimaiden kouluille, joilla oli vaikeuksia jo ennen kriisiä, mutta jotka ovat epäitsekkäästi tarjonneet suojaa ja tukea ukrainalaisille pakolaisille.

 

Nyt on kuitenkin huomion kohteena uusi asia, nimittäin Ukrainaan jääneiden steinerkoulujen opettajien elinkustannusten kattaminen. Ymmärrettävästi ne vanhemmat, jotka ovat ennen sotaa olleet tukemassa omien lastensa kouluja ja opettajia, eivät nyt voi sitä tehdä. 

 

Tästä syystä jaamme teille Freunde der Erziehungskunstin kirjeen, josta voitte lukea lisää siitä, miksi on niin tärkeää kerätä rahaa opettajien palkkoihin. Kirje on saatavilla yhdeksällä kielellä, ja pyydämme teitä välittämään sen eteenpäin kouluillenne ja verkostoihinne.

 

ECSWE:n hallituksen ja henkilökunnan   sekä Steinerkasvatuksen liiton puolesta

Pia Pale

UKRAINAN STEINERKASVATUKSELLE SUUNNATTU TUKI PYYDETÄÄN TOIMITTAMAAN NÄIDEN KANAVIEN KAUTTA:

EI KOMMENTTEJA

Tämän julkaisun kommentointi on estetty

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Huikea kiertue Suomen steinerlukioissa

Saimme toteuttaa keväällä ystävieni kanssa hienon projektin: kiersimme kaikki Suomen yhdeksän steinerlukiota ja kuvasimme kiertueestamme videosarjan Suomen steinerlukiot tutuksi! Kaikki

Porukan voimaa ja pölyttäjiä

– Talkoissa lapset saavat kokea, että yhdessä isommalla porukalla voi tehdä asioita, joita ei yksin pystyisi tekemään. Kyse on mielestäni

Opinpolulta hyvän lapsuuden polulle

Lea Pulkkisen alkuvuodesta julkaistu kirja ”Lapsen hyvinvointi alkaa kodista” on arvokas merkkiteos, todellinen helmi, jolla tulee varmasti olemaan monenlaista yhteiskunnallista