Vanhempainilta 19.3.

Vanhempainilta steinerpäiväkotien ja -koulujen vanhemmille ZOOMissa

 

19.3.2024 klo 17.00-18.30 

 

– Alustus: Jarno Paalasmaa

– Kasvatuskumppanuus steinerkoulussa ja -päiväkodissa

– Mikä on sopiva yhdistelmä vapautta ja rajoja kasvatuksessa? 

– Mitkä ovat varoitusmerkkejä kaverivanhemmuudesta?

– Alustuksen jälkeen aikaa kysymyksille ja keskustelua pienryhmissä teemaan liittyen.

Vanhempainilta on avoin kaikille steinerpäiväkotien ja steinerkoulujen lasten ja oppilaiden vanhemmille. Ei ennakkoilmoittautumista eikä pääsymaksua.

 

 

Kasvatusvaikuttaja, tietokirjailija ja steinerkoulun rehtori Jarno Paalasmaa on työskennellyt opettajana steinerkoulussa yli kaksikymmentä vuotta. Hän on kahden kouluikäisen lapsen isä ja yhden isäpuoli. Paalasmaa on asiantuntijana Yle Areenassa julkaistussa seitsemän osaisessa Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjassa. Paalasmaan aiempia teoksia ovat muun muassa Aktivoi oppilaasi (2014), Maailman parhaat kasvatusajatukset (2016), Steinerkoulun ABC (2019) sekä Kasvatusviisautta kiireisille (2021) ja uusimpana Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi ilmestyi tammikuussa 2024.

 


Kuva: Juulia Alakulju

 


Tilaisuuden järjestää: Steinerkasvatuksen liitto 

Lisätiedot: Pia Pale, pia.pale@steinerkasvatus.fi

 

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne