Hyvää Joulua

Kiitämme kuluneesta vuodesta! Tänä vuonna olemme oppineet paljon! Suurin oppi taitaa olla se, että tulevaisuus kutsuu meitä! Se, että pelottavien tulevaisuuskuvien rinnalle voimme itse aktiivisesti rakentaa toivottavaa tulevaisuuskuvaa ja ottaa konkreettisia askelia valoisampaa tulevaisuutta kohti. Sisäinen asenteen muutos ja yhteinen työskentely avaavat uusia mahdollisuuksia. Tulevana vuonna aiomme jatkaa työtä paremman tulevaisuuden puolesta – yhdessä teidän kanssanne! Kuten Markku Wilenius muotoili Tulevaisuus*tislaamossamme ”Tulevaisuuden kutsua pitää kuunnella!”

 

Ukrainan sota on koskettanut meitä kaikkia. Steinerkoululiike on aktiivisesti mukana tukemassa steinerpedagogisia toimijoita Ukrainassa. Suomessa kansainvälinen WOW-PÄIVÄ (Waldorf One World) -keräys tuotti oppilaiden toimilla 20 000€. Kiitämme kaikkia mukana olleita! Tästä näet Suomen steinerlukioiden opiskelijoiden tekemän kannustusvideon! Alla on myös kaksi lyhyttä videoklippiä Ukrainan steinerkoulujen arjesta tältä syksyltä.

 

Wartime Waldorf School in Ukraine

Zaporizja School

 

Steinerkasvatuksen liitto laittaa tänä jouluna joulumuistamisensa Ukrainalle. Olemme erittäin iloisia, jos tekin haluatte osallistua käynnissä oleviin kampanjoihin. Lisätietoa alla.

Lämpimin ajatuksin,

Steinerkasvatuksen liitto

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne