Tulevaisuus*tislaamo 2022

Steinerkasvatuksen liitto haastaa kuvittelemaan toivottavaa tulevaisuutta!   Tänä syksynä on aloitettu tulevaisuustyöskentely, jonka seuraavana etappina on kutsuvierastilaisuus 2.11. Snellman-korkeakoulussa.  

Lue lisää »

Maailman opettajapäivät 2023

Huhtikuussa 2023 järjestetään 11. kerran Goetheanumin pedagogisen osaston maailman steineropettajien konferenssi.   Maailmanlaajuisesti opettajille ja kasvattajille suunnatun konferenssin teemana on:

Lue lisää »

WOW UKRAINA 2022

Kaikki steinerkoulut ja -päiväkodit ja niiden yhteydessä toimivat henkilöt kutsutaan mukaan auttamaan!

 

Järjestäkää tempaus, taksvärkki, talkoot WOW UKRAINA 2022 hankkeen hyväksi!

 

Lahjoitustuotot lähetetään Freunde der Erziehungskunstin kautta kohteeseen. Tuotolla järjestetään kriisi- ja traumapedagogiikkaa sodan takia kouluolosuhteet menettäneille lapsille ja nuorille, jälleenrakennusapua konfliktin jälkeiseen aikaan koulu- ja päiväkotitoiminnan uudelleen aloittamiseksi Ukrainassa, steinerkoulu ja -päiväkotipaikkoja pakenemaan joutuneille steinerkouluperheille, jotta lasten koulupolku voisi jatkua mahdollisimman yhtenäisenä.

Avustukset WOW-tilille:

Steinerkasvatuksen liitto Ry
FI07 5290 0220 3833 74

TAI MOBILE PAY: 44494

Viite – joko oman koulun viitenumero (löytyvät tästä linkistä) tai teksti: UKRAINA 2022 + koulun tai päiväkodin nimi

Rahankeruulupa: RA/2020/899

 

VOIT MYÖS TEHDÄ LAHJOITUKSEN!

 

WOW – Waldorf One World – on kansainvälisen steinerkoululiikkeen yhteinen avustushanke, jossa oppilaat ja opiskelijat voivat osallistua avustustoimintaan itse tekemällä.
WOW-päivänä autetaan lapsia ja nuoria, joilla on asiat paljon heikommin kuin meillä. WOW avustuskohteet auttavat lapsia – ja koko asuin- tai kouluyhteisöä pitkäkestoisesti. Yleensä samoja kohteita tuetaan vuosittain, jotta lapset ja nuoret saavat kasvaa turvallisemmissa ja paremmissa oloissa kohti aikuisuutta. 

Tule mukaan auttamaan!

>> THE OFFICIAL WOW-WEBSITE

WOW - TAKSVÄRKKI

Kiitos, että annat oppilaallemme mahdollisuuden osallistua koulun WOW-päivään ja auttaa Ukrainan steinerkoulujen ja  -päiväkotien oppilaita ja opiskelijoita.

WOW-päivä on Friends of Waldorf Education:n kampanja. Oppilaiden ja opiskelijoiden keräämät varat lähetetään 100% eteenpäin avustuskohteisiin. Friends of Waldorf Education valvoo rahojen perille menoa ja raportoi avustusten käytöstä. Steinerkasvatuksen liitto vastaa hallinnointiin ja rahojen siirtoihin menevistä kuluista. Suomessa kampanjaa koordinoi Steinerkasvatuksen liitto.

Päivätyökeräyksessä koululaisten tekemän työn ja työajan tulee olla suhteutettuna oppilaan / opiskelijan ikään ja taitoon. WOW-PÄIVÄ on koulupäivä kaikille päivätyökeräykseen osallistuville.
Oppilaat ja opiskelijat ovat koulun vakuutuksen piirissä.

Miten toimitaan käytännössä:

  • Oppilas antaa esitäytetyt keräyslomakkeet (2 kpl) (joissa oppilaan nimi, koulu, luokka, työnantaja, työaika) työnantajalle, joka allekirjoittaa/leimaa lomakkeet työpäivän lopuksi. Lomakkeeseen merkitään oppilaan saama palkka.
  • Työnantaja maksaa korvauksen tilisiirtona tai MobilePay:llä WOW-päivä tilille
    (suositeltu minimikorvaus 20 euroa / 5 € tunti). 

HUOM! Maksettaessa on käytettävä lomakkeeseen merkittyä koulukohtaista viitenumeroa! Tai tekstiä: UKRAINA 2022 + koulun nimi

  • Oppilas palauttaa toisen lomakkeen kouluun.
  • Työnantajalle jää toinen esitäytetty lomake kuitiksi.

Lisätiedot WOW-päivästä: Steinerkasvatuksen liitto / Pia Pale 0443588826

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Huikea kiertue Suomen steinerlukioissa

Saimme toteuttaa keväällä ystävieni kanssa hienon projektin: kiersimme kaikki Suomen yhdeksän steinerlukiota ja kuvasimme kiertueestamme videosarjan Suomen steinerlukiot tutuksi! Kaikki

Porukan voimaa ja pölyttäjiä

– Talkoissa lapset saavat kokea, että yhdessä isommalla porukalla voi tehdä asioita, joita ei yksin pystyisi tekemään. Kyse on mielestäni

Opinpolulta hyvän lapsuuden polulle

Lea Pulkkisen alkuvuodesta julkaistu kirja ”Lapsen hyvinvointi alkaa kodista” on arvokas merkkiteos, todellinen helmi, jolla tulee varmasti olemaan monenlaista yhteiskunnallista