Tulevaisuus*tislaamo 2022

Steinerkasvatuksen liitto haastaa kuvittelemaan toivottavaa tulevaisuutta!

 Tänä syksynä on aloitettu tulevaisuustyöskentely, jonka seuraavana etappina on kutsuvierastilaisuus 2.11. Snellman-korkeakoulussa.

 

Tulevaisuus*tislaamossa katsotaan tulevaisuuteen ja tiivistetään erilaisista tulevaisuuskuvista syntyneistä ajatuksista esiin niitä asioita joihin pitää tarttua nyt: Miten me valmistaudumme parhaiten yllättävään, yhteiseen tulevaisuuteemme?

 

Elämme sosiaali-, talous-, energia- ja ympäristökriisien keskellä.

 

Mikä on on steinerpedagogisten toimijoiden tulevaisuuskuva tässä tilanteessa?

 

Mihin Steinerkasvatuksen liiton toimintaa suunnataan, onko nykyisestä toiminnasta jäänyt jokin tärkeä osa-alue katveeseen? Mihin pitäisi suunnata lisää valoa?

 

Nykyisessä historian käännekohdassa tarvitsemme vastuullista päätöksentekoa ja toimintaa, joka kumpuaa syvältä tulevaisuuden kuuntelusta ja kuuntelun tuottamasta ymmärryksestä kriisien mittakaavasta ja kompleksisuudesta.

 

Tulevaisuus*tislaamossa pohdimme, miten tulevaisuus puhuu meille tässä ajassa ja miten se, mitä nyt teemme, muokkaa tulevaisuutta. Tavoittelemme oivallusta siitä, että historiasta oppimisen rinnalla voimme yrittää löytää vastauksia tulevaisuudesta.

 

Tulevaisuus*tislaamo antaa mahdollisuuden etsiä ymmärrystä monimutkaisiin tulevaisuuden kysymyksiin.

 

Osallistujiksi kutsutaan steinerkasvatuksen kentän aktiivitoimijoita sekä muita yhteiseen tulevaisuuteen liittyviä asiantuntijoita.

 

Yhteisen tulevaisuuden hahmottamista jatketaan vuonna 2023 erilaisissa yhteisissä tilaisuuksissa.

 

Lisätiedot: Steinerkasvatuksen liiton toimisto

“Visio ilman toimintaa on päiväuni, toiminta ilman visiota on painajainen”

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne