Tulevaisuus*tislaamo 2022

Steinerkasvatuksen liitto haastaa kuvittelemaan toivottavaa tulevaisuutta!   Tänä syksynä on aloitettu tulevaisuustyöskentely, jonka seuraavana etappina on kutsuvierastilaisuus 2.11. Snellman-korkeakoulussa.  

Lue lisää »

Maailman opettajapäivät 2023

Huhtikuussa 2023 järjestetään 11. kerran Goetheanumin pedagogisen osaston maailman steineropettajien konferenssi.   Maailmanlaajuisesti opettajille ja kasvattajille suunnatun konferenssin teemana on:

Lue lisää »

Tulevaisuus*tislaamo 2022

Steinerkasvatuksen liitto haastaa kuvittelemaan toivottavaa tulevaisuutta!

 Tänä syksynä on aloitettu tulevaisuustyöskentely, jonka seuraavana etappina on kutsuvierastilaisuus 2.11. Snellman-korkeakoulussa.

 

Tulevaisuus*tislaamossa katsotaan tulevaisuuteen ja tiivistetään erilaisista tulevaisuuskuvista syntyneistä ajatuksista esiin niitä asioita joihin pitää tarttua nyt: Miten me valmistaudumme parhaiten yllättävään, yhteiseen tulevaisuuteemme?

 

Elämme sosiaali-, talous-, energia- ja ympäristökriisien keskellä.

 

Mikä on on steinerpedagogisten toimijoiden tulevaisuuskuva tässä tilanteessa?

 

Mihin Steinerkasvatuksen liiton toimintaa suunnataan, onko nykyisestä toiminnasta jäänyt jokin tärkeä osa-alue katveeseen? Mihin pitäisi suunnata lisää valoa?

 

Nykyisessä historian käännekohdassa tarvitsemme vastuullista päätöksentekoa ja toimintaa, joka kumpuaa syvältä tulevaisuuden kuuntelusta ja kuuntelun tuottamasta ymmärryksestä kriisien mittakaavasta ja kompleksisuudesta.

 

Tulevaisuus*tislaamossa pohdimme, miten tulevaisuus puhuu meille tässä ajassa ja miten se, mitä nyt teemme, muokkaa tulevaisuutta. Tavoittelemme oivallusta siitä, että historiasta oppimisen rinnalla voimme yrittää löytää vastauksia tulevaisuudesta.

 

Tulevaisuus*tislaamo antaa mahdollisuuden etsiä ymmärrystä monimutkaisiin tulevaisuuden kysymyksiin.

 

Osallistujiksi kutsutaan steinerkasvatuksen kentän aktiivitoimijoita sekä muita yhteiseen tulevaisuuteen liittyviä asiantuntijoita.

 

Yhteisen tulevaisuuden hahmottamista jatketaan vuonna 2023 erilaisissa yhteisissä tilaisuuksissa.

 

Lisätiedot: Steinerkasvatuksen liiton toimisto

“Visio ilman toimintaa on päiväuni, toiminta ilman visiota on painajainen”

Japanilainen sananlasku

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Huikea kiertue Suomen steinerlukioissa

Saimme toteuttaa keväällä ystävieni kanssa hienon projektin: kiersimme kaikki Suomen yhdeksän steinerlukiota ja kuvasimme kiertueestamme videosarjan Suomen steinerlukiot tutuksi! Kaikki

Porukan voimaa ja pölyttäjiä

– Talkoissa lapset saavat kokea, että yhdessä isommalla porukalla voi tehdä asioita, joita ei yksin pystyisi tekemään. Kyse on mielestäni

Opinpolulta hyvän lapsuuden polulle

Lea Pulkkisen alkuvuodesta julkaistu kirja ”Lapsen hyvinvointi alkaa kodista” on arvokas merkkiteos, todellinen helmi, jolla tulee varmasti olemaan monenlaista yhteiskunnallista