Steinerkoulujen erityisopettajien kohtaamispäivä 27.4.2023

Steinerkoulujen perusopetuksen erityisopettajat kokoontuvat yhteen tutustumaan toisiinsa sekä steinerkasvatuksen kentän erityisopetuksen kirjoon ja luomaan katsauksen tulevaisuuden yhteisiin suuntaviivoihin steinerkoulujen erityisopetuksen saralla.

Tampereen steinerkoulu tarjoaa aamu- ja iltapäiväkahvin. Ilmoitathan mahdollisesta erityisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen viimeistään 3.4.2023 mennessä: karoliina.kuismin@treste.fi

 

Samalla kampuksella sijaitseva Steinerpäiväkoti Sinilintu tarjoaa mahdollisuuden yöpymiseen.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Erityisopetuksellisin yhteistyöterveisin,

Tiina Järnefelt ja Karoliina Kuismin

 

Aikataulu (alustava):

  • 9.00 aamukahvi ja suolainen tarjottava
  • 9.30-12.30 Työskentelyä (tauko välissä)
  • 12.30 Lounas Luomuravintola Timjamissa (omakustanteinen 5.90€)
  • 13.30-14.30 Työskentelyä (päivän yhteenveto ja seuraavan tapaamisen sopiminen)
  • 14.30 iltapäiväkahvi ja makea tarjottava
  • 15.00 Kiitos ja hyvää kotimatkaa!

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne