Steineralumnitutkimus 2025

Waldorf/Steiner Alumnitutkimus (Suomi)

ETSINNÄSSÄ 1000 suomalaista steineralumnia – (syntyneet vuosina 1982-2002)

sinun apuasi tarvitaan!

 
Tämä tutkimus on osa NORENSEn (Nordic Research on Steiner Education) yhteispohjoismaista tutkimushanketta. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutetaan Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa vuonna 2025. Tutkimuksen tavoitteena on saada tietoa siitä, miten entiset steinerkoulujen oppilaat kokevat kouluaikansa. Lisäksi haluamme saada tietoa siitä, miten entiset steinerkoulujen oppilaat näkevät itsensä nykyään, miten he elävät, työskentelevät ja osallistuvat yhteiskunnan toimintaan tänään.

Kokemuksenne ja mielipiteenne ovat erittäin tärkeitä tälle tutkimukselle, sillä ne edistävät steinerpedagogisen opetuksen tutkimusta ja steinerkoulujen kehittämistä. Olisimme kiitollisia, jos vastaisitte kaikkiin kysymyksiin, sillä näin varmistetaan tutkimuksen laatu. Vastaat täysin nimettömänä, eikä vastauksiasi yhdistetä sinuun.

Kyselylomakkeessa on 7 osaa, ja siihen vastaaminen menee keskimäärin 10-20 minuuttia.


KIITOS KUN LAITAT VIESTIÄ ETEENPÄIN!

 
Kyselylomakkeet ovat avoinna 9.5.-1.9.2025


Waldorf Steiner Alumni 2025 -tutkimus on NORENSE:n aloittama tutkimusprojekti, joka toteutetaan yhteistyössä Steinerhøyskolenin, Waldorflärarhögskolanin ja Snellman-korkeakoulun kanssa.

Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, miten entiset steinerkoulujen oppilaat Pohjoismaissa (Suomi, Norja ja Ruotsi) kokevat ja arvioivat steinerkouluissa viettämänsä ajan ja millainen vaikutus sillä on ollut heidän nykyiseen elämäänsä.

Tutkimuksen suunnittelu perustuu Randoll & Petersin (2021) tutkimukseen, mutta se on mukautettu pohjoismaisiin olosuhteisiin.


Tarkoituksena on tuottaa luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa steinerkasvatuksen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja antaa steinerkouluille rakentavaa palautetta siitä, miten entiset oppilaat kokevat ja arvostavat pedagogisia menetelmiä, lähestymistapaa ja sisältöä. Tätä tietoa voidaan käyttää steinerpedagogiikan kehittämiseen maissamme.


Haastateltavat ovat entisiä steinerkoulujen oppilaita, jotka ovat syntyneet vuosina 1982–2002.


Tiedot kerätään Helsingin yliopiston kautta digitaalisella kyselylomakkeella. Kyselylomakkeet ovat saatavilla jokaisessa kolmessa maassa 9.5.-1.9.2025

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne