Maailman opettajapäivät 2023

Huhtikuussa 2023 järjestetään 11. kerran Goetheanumin pedagogisen osaston maailman steineropettajien konferenssi.

 

Maailmanlaajuisesti opettajille ja kasvattajille suunnatun konferenssin teemana on: ”Affirming – Nurturing – Trusting, an Education for Today and Tomorrow”. Odotamme innolla tapaamistanne siellä!

 

Lapset, nuoret ja aikuiset tarvitsevat sisäistä voimaa, terveyttä ja resilienssiä. He tarvitsevat tiedollisia, emotionaalisia ja sosiaalisia taitoja ymmärtääkseen ja hyväksyäkseen maailman, itsensä ja lähimmäisensä. Mitä voimme uudistaa kasvatuskäytännöissämme kehittääksemme sitä, mitä tarvitaan yhdessä elämiseen?

 

”Haluamme, että olet”

 

Kasvattajat ovat jo yli sadan vuoden ajan toivoneet, että kasvatuskäytäntöjä muokattaisiin lapsen tuntemuksesta käsin. Älyllinen oppiminen ja standardoidut menetelmät määrittävät edelleen yksipuolisesti jokapäiväistä opetusta. Fyysinen ja emotionaalinen kehitys joutuu epätasapainoon, omasta kehosta tulee vieras. Digitaalisen median reflektoimaton käyttö ja lisääntyvä liikkumisen ja kontaktien puute vahvistavat näitä ilmiöitä.

 

Niinpä nykyhetki vaatii  vahvistamista, vaalimista ja luottamusta. Haluamme auttaa lapsia ja nuoria kokemaan: ”Haluamme, että olet. Emme ole vielä suunnitelleet tulevaisuutta. Haluamme auttaa sinua tekemään tulevaisuudesta mahdollisen näkemällä ja vaalimalla sinussa olevaa ennen näkemätöntä.”

 

 

Tältä sivulta löydät tarkemmat tiedot maailman opettajapäivien ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja valmisteluista (englanniksi).

Hyvät kollegat kouluissa ja päiväkodeissa

 

11. maailman opettajakonferenssia valmistellaan intensiivisesti. Ohjelma alkaa valmistua ja taiteelliset iltaesitykset tulevat olemaan varsin monipuolisia, esitykset ovat eri puolilta maailmaa. Konferenssin ohjelma keskittyy esitelmiin ja niiden käsittelyyn aamupäivällä. Lounaan jälkeen on monenlaista ohjelmaa, erityisteemoja käsitteleviä foorumeita ja työryhmiä koko päivän ajan. Illat on omistettu taiteelle.

Odotamme innolla konferenssia, jonka toivomme luovan monia mahdollisuuksia kohtaamisiin ja vaihtoon pedagogisista kysymyksistä ja tehtävistä. Olkoon se kohtaamisen juhla!

 

 

Lämpimät terveiset

 

Goetheanumin

Pedagoginen osasto

Joitakin ennakkotietoja:

 

 

  • Konferenssimaksu maanantaista 10. huhtikuuta 2023 lauantaihin 15. huhtikuuta 2023 sisältäen ateriat (ilman aamiaista) on 600 CHF.
  • Tarjolla on alennettuja hintoja, joita on pyydettävä ennen konferenssilipun varaamista.
  • Majoitus Birseckschulenissa patjoilla maksaa 80 CHF konferenssin ajaksi. Löydät lisää majoitusvaihtoehtoja Goetheanumin läheltä täältä.
  • Lufthansa-konserni tarjoaa jälleen kerran alennettuja lentoja ja muita etuja Maailman opettajien konferenssin osallistujille. Lue lisää täältä.
  • Konferenssiliput ovat myynnissä syyskuun lopusta/ lokakuun alusta alkaen. Uuden lippujärjestelmämme vuoksi maksu tapahtuu samanaikaisesti ilmoittautumisen kanssa. Pyydämme teitä ottamaan tämän huomioon.
  • Autamme mielellämme matkakustannusten rahoittamisessa, jos summia ei saada kokoon pelkästään koulun tai muun tuen avulla. Jos tarvitset viisumin, lähetä meille tarvittavat tiedot jo nyt. Täältä löydät kaikki tarvitsemasi lomakkeet.

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne