KEVÄÄLLÄ 2021

Keväällä 2021 steinerkasvatuksen kentällä tehdään yhdessä monipuolista pedagogiikan kehittämistyötä.

  • Steinerpedagogiikan syventämiseksi alkaa kaikille steinerkouluissa ja -päiväkodeissa työskenteleville oma MESI-TYÖSKENTELY, jossa paneudutaan pedagogiikan perusajatuksiin liittyen arkipäivän tilanteisiin luokkahuoneessa, lapsiryhmässä jne. Lisätiedot liiton toimistolta!

 

  • Liiton arviointityöryhmä on saanut työnsä siihen pisteeseen, että materiaali on nyt avattu steinerkoulujen opettajien käyttöön. Huhtikuussa järjestetään 4 arviointifoorumia, joissa opettajat pääsevät mukaan keskustelemaan, kyselemään ja pohtimaan arviointiasioita. Lisäksi järjestetään myös opettajien toiveiden mukaisia tapaamisia aineryhmittäin (toiveet liiton toimistolle!). Aineisto on pääasiassa luokille 4-6, mutta ohjeita ja muistilistoja voivat hyödyntää myös alempien ja ylempien luokkien opettajat.

  • Steinerkasvatuksen liiton kevätkokous on 13.4.2021 ja sinne ovat kaikki jäsenten kokousedustajat tervetulleita!

 

  • Liitto järjestää kevään aikana lukuisia vertais- ja koulutustapaamisia etänä. Niiden ajankohdat näet kalenterista!

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne