ajankohtaista
pia

Apua Ukrainaan

Apua Ukrainaan, Hyvät steinerkasvatuksen parissa toimivat! Ukrainan sodan alettua steinerpedagogiset yhteisöt kautta maailman ovat ryhtyneet erilaisiin toimiin auttaakseen ukrainalaisia kollegoita,

Lue lisää »

Kasvattaja kapellimestarina

TERVETULOA SYYSPÄIVILLE – Kasvattaja kapellimestarina! Syyspäivillä opettajilla ja kasvattajilla on myös mahdollisuus kehittää ja suunnitella omaa työtä pienryhmissä steinerpedagogisten ajatusten pohjalta!

 

Tapahtuman verkkosivut:

 

Kasvattaja kapellimestarina – Steinerkasvatuksen syyspäivät 2021 järjestetään 3.-4.9.2021 hybriditapahtumana: osallistua voi joko etänä verkkokurssialustan kautta, tai lähiosallistujana saapumalla Snellman-korkeakouluun.

 

Syyspäivien syventävänä teemana on Rudolf Steinerin vuonna 1920 pitämän luentosarjan “Meditatiivisesti syvennetty ihmisoppi” 4.luku.

 

Marcel de Leuw johdattaa osallistujat tutkimusmatkalle, jossa käydään läpi missä kontekstissa Rudolf Steiner toi ajatuksensa kuulijoilleen, minkälaista ymmärrystä opettajilla ja kasvattajilla tulisi olla oppiaineiden ja erilaisen toiminnan vaikutuksista lapseen ja nuoreen. Ja miten tämä ymmärrys vaikuttaa jokapäiväiseen työskentelyyn päiväkodissa, koulussa, lukiossa.

 

Työryhmät ovat tällä kertaa pedagogiikan kehittämisryhmiä. Pienryhmät valitsevat itse teeman, jota haluavat kehittää. Tavoitteena on luoda ihanteellinen suunnitelma! Ryhmän aiheena voi olla ihanteellisen tunnin, päivän, viikon suunnitelma. tai jonkin teeman, oppimiskokonaisuuden läpi vieminen siten, että se puhuttelee oppijaa tasapainoisesti ja kokonaisvaltaisesti.

 

Tässä yhteydessä osallistujat voivat muodostaa ryhmiä omien tarpeidensa mukaisesti. Ilmoittautumisessa voi kertoa mitkä teemat / ikäryhmät / oppiaineet itseä erityisesti kiinnostavat, jotta jokainen saa kehittämisryhmän kautta tukea ja ideoita omaan työhönsä.

Seminaarin lopussa suunnitelmat jaetaan kaikille osallistujille.

 

Kaikki osallistujat rekisteröityvät uudelle steinerkurssien kurssialustalle elokuun aikana (se avautuu vasta silloin!). Sieltä löytyvät ennakko- ja oheismateriaalit. Etäosallistujat pääsevät osallistumaan luennoille ja ryhmiin kurssialustan kautta.


PS. Kuvissa on huikean taitava kapellimestari Dalia Stasevska!

 

Lisätiedot syyspäivistä:

Pia Pale

Steinerkasvatuksen liitto

0443588826 

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Porukan voimaa ja pölyttäjiä

– Talkoissa lapset saavat kokea, että yhdessä isommalla porukalla voi tehdä asioita, joita ei yksin pystyisi tekemään. Kyse on mielestäni

Apua Ukrainaan

Apua Ukrainaan, Hyvät steinerkasvatuksen parissa toimivat! Ukrainan sodan alettua steinerpedagogiset yhteisöt kautta maailman ovat ryhtyneet erilaisiin toimiin auttaakseen ukrainalaisia kollegoita,

Uusi lyhytelokuva tehtiin aidon ilon kautta

Olen kiitollinen, että lasteni steinerkoulun opettajat olivat jakamassa kanssani kasvatusvastuuta – ja myös kasvatusiloa! kertoo lyhytelokuvassa äitiä esittänyt Riitta Ojamaa.