ajankohtaista
pia

TARTU ARVIOINTIIN -koulutukset

TARTU ARVIOINTIIN – koulutuspäivä odottaa sinua!   Steinerkoulujen opettajakuntien edustajille suunnattu työpaja, jossa oppilasarviointiin tartutaan käytännöllisesti opettajan työskentelyn näkökulmasta.  

Lue lisää »

Kasvattaja kapellimestarina

TERVETULOA SYYSPÄIVILLE – Kasvattaja kapellimestarina! Syyspäivillä opettajilla ja kasvattajilla on myös mahdollisuus kehittää ja suunnitella omaa työtä pienryhmissä steinerpedagogisten ajatusten pohjalta!

 

Tapahtuman verkkosivut:

 

Kasvattaja kapellimestarina – Steinerkasvatuksen syyspäivät 2021 järjestetään 3.-4.9.2021 hybriditapahtumana: osallistua voi joko etänä verkkokurssialustan kautta, tai lähiosallistujana saapumalla Snellman-korkeakouluun.

 

Syyspäivien syventävänä teemana on Rudolf Steinerin vuonna 1920 pitämän luentosarjan “Meditatiivisesti syvennetty ihmisoppi” 4.luku.

 

Marcel de Leuw johdattaa osallistujat tutkimusmatkalle, jossa käydään läpi missä kontekstissa Rudolf Steiner toi ajatuksensa kuulijoilleen, minkälaista ymmärrystä opettajilla ja kasvattajilla tulisi olla oppiaineiden ja erilaisen toiminnan vaikutuksista lapseen ja nuoreen. Ja miten tämä ymmärrys vaikuttaa jokapäiväiseen työskentelyyn päiväkodissa, koulussa, lukiossa.

 

Työryhmät ovat tällä kertaa pedagogiikan kehittämisryhmiä. Pienryhmät valitsevat itse teeman, jota haluavat kehittää. Tavoitteena on luoda ihanteellinen suunnitelma! Ryhmän aiheena voi olla ihanteellisen tunnin, päivän, viikon suunnitelma. tai jonkin teeman, oppimiskokonaisuuden läpi vieminen siten, että se puhuttelee oppijaa tasapainoisesti ja kokonaisvaltaisesti.

 

Tässä yhteydessä osallistujat voivat muodostaa ryhmiä omien tarpeidensa mukaisesti. Ilmoittautumisessa voi kertoa mitkä teemat / ikäryhmät / oppiaineet itseä erityisesti kiinnostavat, jotta jokainen saa kehittämisryhmän kautta tukea ja ideoita omaan työhönsä.

Seminaarin lopussa suunnitelmat jaetaan kaikille osallistujille.

 

Kaikki osallistujat rekisteröityvät uudelle steinerkurssien kurssialustalle elokuun aikana (se avautuu vasta silloin!). Sieltä löytyvät ennakko- ja oheismateriaalit. Etäosallistujat pääsevät osallistumaan luennoille ja ryhmiin kurssialustan kautta.


PS. Kuvissa on huikean taitava kapellimestari Dalia Stasevska!

 

Lisätiedot syyspäivistä:

Pia Pale

Steinerkasvatuksen liitto

0443588826 

Jaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Det lyckliga året

Tre lärare sitter i trädgården i augusti. De alla tre har framför sig det stora obekanta – en ny klass.

Onnellinen vuosi

Kolme opettajaa istuu elokuisessa puutarhassa. Kaikilla heillä on pian edessään suuri tuntematon – uusi luokka, uudet pienet ensimmäisen luokan oppilaat

Lukio ei saisi painostaa yksipuolisuuteen

Steinerlukion matematiikan opettaja Juha Eskelinen kannustaa opettajia vaalimaan inhimillisyyttä opetuksessa.    Lukioiden tavoitteena tulisi olla akateemisilla taidoilla varustetut sivistyneet, itsenäiset