Kasvattaja kapellimestarina

TERVETULOA SYYSPÄIVILLE – Kasvattaja kapellimestarina! Syyspäivillä opettajilla ja kasvattajilla on myös mahdollisuus kehittää ja suunnitella omaa työtä pienryhmissä steinerpedagogisten ajatusten pohjalta!

 

Tapahtuman verkkosivut:

 

Kasvattaja kapellimestarina – Steinerkasvatuksen syyspäivät 2021 järjestetään 3.-4.9.2021 hybriditapahtumana: osallistua voi joko etänä verkkokurssialustan kautta, tai lähiosallistujana saapumalla Snellman-korkeakouluun.

 

Syyspäivien syventävänä teemana on Rudolf Steinerin vuonna 1920 pitämän luentosarjan “Meditatiivisesti syvennetty ihmisoppi” 4.luku.

 

Marcel de Leuw johdattaa osallistujat tutkimusmatkalle, jossa käydään läpi missä kontekstissa Rudolf Steiner toi ajatuksensa kuulijoilleen, minkälaista ymmärrystä opettajilla ja kasvattajilla tulisi olla oppiaineiden ja erilaisen toiminnan vaikutuksista lapseen ja nuoreen. Ja miten tämä ymmärrys vaikuttaa jokapäiväiseen työskentelyyn päiväkodissa, koulussa, lukiossa.

 

Työryhmät ovat tällä kertaa pedagogiikan kehittämisryhmiä. Pienryhmät valitsevat itse teeman, jota haluavat kehittää. Tavoitteena on luoda ihanteellinen suunnitelma! Ryhmän aiheena voi olla ihanteellisen tunnin, päivän, viikon suunnitelma. tai jonkin teeman, oppimiskokonaisuuden läpi vieminen siten, että se puhuttelee oppijaa tasapainoisesti ja kokonaisvaltaisesti.

 

Tässä yhteydessä osallistujat voivat muodostaa ryhmiä omien tarpeidensa mukaisesti. Ilmoittautumisessa voi kertoa mitkä teemat / ikäryhmät / oppiaineet itseä erityisesti kiinnostavat, jotta jokainen saa kehittämisryhmän kautta tukea ja ideoita omaan työhönsä.

Seminaarin lopussa suunnitelmat jaetaan kaikille osallistujille.

 

Kaikki osallistujat rekisteröityvät uudelle steinerkurssien kurssialustalle elokuun aikana (se avautuu vasta silloin!). Sieltä löytyvät ennakko- ja oheismateriaalit. Etäosallistujat pääsevät osallistumaan luennoille ja ryhmiin kurssialustan kautta.


PS. Kuvissa on huikean taitava kapellimestari Dalia Stasevska!

 

Lisätiedot syyspäivistä:

Pia Pale

Steinerkasvatuksen liitto

0443588826 

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne