Tulevaisuus*tislaamo 2022

Steinerkasvatuksen liitto haastaa kuvittelemaan toivottavaa tulevaisuutta!   Tänä syksynä on aloitettu tulevaisuustyöskentely, jonka seuraavana etappina on kutsuvierastilaisuus 2.11. Snellman-korkeakoulussa.  

Lue lisää »

Maailman opettajapäivät 2023

Huhtikuussa 2023 järjestetään 11. kerran Goetheanumin pedagogisen osaston maailman steineropettajien konferenssi.   Maailmanlaajuisesti opettajille ja kasvattajille suunnatun konferenssin teemana on:

Lue lisää »

International Campus Waldorf

International Campus Waldorfin (ICW) luentosarja ”Waldorf Work in Progress – Perspectives of a Modern Education” on käynnistynyt. Luentosarja tarjoaa englanninkielisiä luentoja joka tiistai klo 20.30-22.00 Zoomissa (Suomen aikaa) (viimeinen 6.12.2022).

 

ICW:n mukaan nykypäivän lapset kasvavat hyvin erilaisessa maailmassa. Globalisaation myötä steinerkasvatus etenee erilaisten kulttuurien piiriin. Sosiaaliset ja taloudelliset haasteet, sekä tietoisuuden edellytykset ovat muuttuneet suuresti. Luentosarjassa pohditaan näihin aiheisiin liittyviä kysymyksiä sekä modernin kasvatuksen näkökulmia.

 

Verkkofoorumi ICW on Alanus -yliopiston luoma akateeminen verkosto tuleville ja nykyisille steinerpedagogeille ja asiasta kiinnostuneille. ICW haluaa ”globaalina luokkahuoneena” tuoda esiin steinerkasvatuksen maailmanlaajuisen monimuotoisuuden. Lisäksi on tarkoitus jakaa kokemuksia ja luoda uusia kontakteja. ICW:n mukaan steinerkasvatus on jatkuvassa liikkeessä ja muutoksessa. 

Luennot ja päivitetty ohjelma löytyvät tältä sivulta.  Pidetyt luennot löytyvät linkistä ”Recordings”.

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Huikea kiertue Suomen steinerlukioissa

Saimme toteuttaa keväällä ystävieni kanssa hienon projektin: kiersimme kaikki Suomen yhdeksän steinerlukiota ja kuvasimme kiertueestamme videosarjan Suomen steinerlukiot tutuksi! Kaikki

Porukan voimaa ja pölyttäjiä

– Talkoissa lapset saavat kokea, että yhdessä isommalla porukalla voi tehdä asioita, joita ei yksin pystyisi tekemään. Kyse on mielestäni

Opinpolulta hyvän lapsuuden polulle

Lea Pulkkisen alkuvuodesta julkaistu kirja ”Lapsen hyvinvointi alkaa kodista” on arvokas merkkiteos, todellinen helmi, jolla tulee varmasti olemaan monenlaista yhteiskunnallista