International Campus Waldorf

International Campus Waldorfin (ICW) luentosarja ”Waldorf Work in Progress – Perspectives of a Modern Education” on käynnistynyt. Luentosarja tarjoaa englanninkielisiä luentoja joka tiistai klo 20.30-22.00 Zoomissa (Suomen aikaa) (viimeinen 6.12.2022).

 

ICW:n mukaan nykypäivän lapset kasvavat hyvin erilaisessa maailmassa. Globalisaation myötä steinerkasvatus etenee erilaisten kulttuurien piiriin. Sosiaaliset ja taloudelliset haasteet, sekä tietoisuuden edellytykset ovat muuttuneet suuresti. Luentosarjassa pohditaan näihin aiheisiin liittyviä kysymyksiä sekä modernin kasvatuksen näkökulmia.

 

Verkkofoorumi ICW on Alanus -yliopiston luoma akateeminen verkosto tuleville ja nykyisille steinerpedagogeille ja asiasta kiinnostuneille. ICW haluaa ”globaalina luokkahuoneena” tuoda esiin steinerkasvatuksen maailmanlaajuisen monimuotoisuuden. Lisäksi on tarkoitus jakaa kokemuksia ja luoda uusia kontakteja. ICW:n mukaan steinerkasvatus on jatkuvassa liikkeessä ja muutoksessa. 

Luennot ja päivitetty ohjelma löytyvät tältä sivulta.  Pidetyt luennot löytyvät linkistä ”Recordings”.

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne