ENSWaP HOUR

ENSWaP eli European Network for Steiner Waldorf Parents toivottaa kaikki kiinnostuneet mukaan keskustelemaan!

 

Seuraavassa ENSWaP Hour -tilaisuudessa keskitytään Ukrainan Steiner Waldorf-koulujen tilanteeseen ja Steiner Waldorf -vanhempiin, -opettajiin ja -lapsiin, jotka ovat joutuneet pakenemaan Länsi-Eurooppaan, sekä niihin, jotka ovat jääneet kotimaahansa.

 

Steiner Waldorf-perheinä olemme osa maailmanlaajuista verkostoa, joka ulottuu kauas sen koulun rajojen ulkopuolelle, johon lähetämme lapsemme. Vaikka tämä ei ehkä näy kovin selvästi päivittäisissä rutiineissamme, Steiner Waldorf koululiike on  kansainvälinen ja pyrkii ylittämään kaikki keinotekoiset rajat. Siksi ajattelemme, että kaikkien koulujemme hyvinvointi vaikuttaa koko koululiikkeen kokonaisuuteen.

 

Tiedotusvälineiden kautta olemme olleet tietoisia Ukrainan sodasta helmikuusta lähtien, ja ENSWaP-järjestönä uskomme, että voimme osoittaa ymmärrystä, solidaarisuutta ja tukea osoittamalla kiinnostustamme Waldorf-opettajia, vanhempia ja lapsia kohtaan, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tämän katastrofin suoraan. Tällä tunnilla kuulemme suoraan heidän pulmistaan, haasteistaan ja toiveistaan.

 

ENSWaP Hour on tunnin mittainen tapaaminen, jonka suunnittelemme 3-6 kertaa vuodessa ja jossa meillä on puhujia ja mahdollisuus keskustella meitä askarruttavista asioista. Tänä lukuvuonna puhujamme tulevat erilaisista taustoista ja aiheista. Teemoina tarkastelemme ensin ukrainalaisten  Steiner Waldorf-perheiden nykytilannetta, sitten sukellamme siihen, miten traumapedagogiikka voi erilaisissa tilanteissa.

 

Tammikuussa ENSWaP Hour käsittelee mediakasvatusta, huhtikuussa järjestetään konferenssi samasta teemasta Italiassa!

Aika: 2. marraskuuta 2022, klo 19.00 (CET). (Keski-Euroopan aika)

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne