Exploring Resilience

RESILIENSSIN TUTKIMINEN
PEDAGOGISESTA NÄKÖKULMASTA

 

Järnassa 23.-25. huhtikuuta 2025 järjestettävä Nordic’25-konferenssi on suunnattu kaikille Steiner-/Waldorf-opetuksen parissa työskenteleville. Konferenssiin ovat tervetulleita varhaiskasvattajat, luokanopettajat, aineenopettajat ja aikuiskouluttajat steinerkasvatuksen eri aloilta ympäri Pohjoismaita.

MITEN ME VOIMME:

  • Voimaannuttaa lapsia ja oppilaita kehittämään ajattelun, tunteiden ja tahdon resilienssiä ja valmistaa heitä kohtaamaan nopeasti muuttuvan maailman haasteet?
  • Edistää omaa resilienssiämme ylläpitääksemme sekä henkilökohtaista että ammatillista hyvinvointia päivittäisten vaatimusten keskellä?
  • Vahvistaa yhteisön resilienssiä luomalla sellaisen ilmapiirin, jossa kaikki vuorovaikutussuhteet kukoistavat?
  • Syventää yhteyttämme luontoon ja kehittää harmonista rinnakkaiseloa ympäristömme kanssa?

Ilmoittautuminen aukeaa 15.11.2024.

 

Linkki tapahtuman
sivuille julkaistaan täällä lokakuun alussa.

Jaa

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Permakulttuuria koulupuutarhassa

Permakulttuurinen tapa toimia yhteistyössä luonnon kanssa tarjoaa paljon pedagogisia oppimismahdollisuuksia. Siksi se sopii hyvin steinerpedakogiseen opetukseen ja steinerkoulun toimintaan. Kertoo Terhi Hirvikallio Lappeenrannan steinerkoulusta.

PÄIVÄKODIN PUUTARHAPROJEKTI

Varpaat innostuksesta vapisten seisoimme lentokentällä. Tätä oli odotettu ja suunniteltu jo pitkään! Työkaverimme olivat maalanneet mieliimme Saksan steinerpäiväkotien puutarhapihoista satumaisia kuvia viikkojen ajan ja nyt pääsisimme näkemään ja kokemaan ne itse. Niinpä eräänä toukokuun viileänä kevätpäivänä saattelimme päiväkodin lapset portille ja hyppäsimme taksiin koko Siriuksen

Konflikti voi olla mahdollisuus

Uskomme steinerkouluissa, että toista kuuntelemalla, arvostamalla ja kunnioittamalla voimme hyvin – niin oppilaat keskenään kuin opettajat ja muu henkilökunta työyhteisössä. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin haluamme ja toivomme. Konflikteja tulee väistämättä ja aika ajoin, ihmisiä kun olemme. Olennaista on nähdä riita- tai konfliktitilanne